Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tápióbicskei töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg darált sertéscomb
» 50 dkg darált, füstölt sonka
» 12 dkg rizs
» 10 db savanyú káposzta levél
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 tojás
» só
» őrölt feketebors
» őrölt kömény
» őrölt paprika
» 1,5 liter csontlé
» A panírozáshoz:
» 3 tojás
» liszt
» zsemlemorzsa
» A sütéshez étolaj.
» Az öntethez:
» 2 dl tejföl
» 1 csokor kapor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűszerekkel, és a tojásokkal. A káposztaleveleket félbe vágjuk, és mindegyikbe gombócnyi tölteléket teszünk. Szorosan feltekerjük, két végét gondosan benyomjuk, nehogy kifolyjon a tartalma. Felforralt csontlében 35-40 perc alatt puhára főzzük. Ezután kiszedjük, és lecsurgatjuk.
A tojásokat kevés sóval felverjük. A töltött káposztákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Tejfölben elkevert kaporral meglocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

A csontlét helyettesíthetjük vízzel, amibe ételízesítőt teszünk.
1 komment 8 ember kedveli mildiko50
2012.01.24 07:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
klerierzsi 2012.01.25. 21:41 (#1)
Érdekes !!!! Én is kipróbálom .
Címkék
hagymákat megtisztítjuk, nagyobb tálban, darabolt hagymákkal, káposztaleveleket félbe, tojásokat kevés, töltött káposztákat, csontlét helyettesíthetjük, zsemlemorzsába, megtisztítjuk, összekeverjük, Tápióbicskei, zsemlemorzsa, panírozáshoz, ételízesítőt, meglocsoljuk, lecsurgatjuk, feltekerjük, káposztákat, vöröshagyma, mindegyikbe, fűszerekkel, tölteléket, tojásokkal, Felforralt, csontlében, sertéscomb, feketebors, hagymákkal, fokhagyma, gombócnyi, hagymákat, kifolyjon, benyomjuk, darált sertéscomb, darált füstölt sonka, rizs, savanyú káposzta levél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, őrölt feketebors, őrölt kömény, őrölt paprika, liter csontlé, panírozáshoz, tojás, liszt, zsemlemorzsa, sütéshez étolaj, öntethez, tejföl, csokor kapor,
Brassói ahogy szeretem
0 komment 11 ember kedveli
Lakodalmas leves.
0 komment 2 ember kedveli
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
Körte befőtt
0 komment 2 ember kedveli
Otthoni fondant
0 komment 8 ember kedveli
Fehércsokis-étcsokis szelet
1 komment 2 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 3 ember kedveli
Márvány muffin
0 komment 4 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Hurkával töltött burgonya!
0 komment 3 ember kedveli
Kávés csók
1 komment 2 ember kedveli
Kapros borsópörkölt galuskával.
0 komment 14 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Erdélyi csorbaleves húsgombóccal
0 komment 7 ember kedveli
Mandulás kiflik
0 komment 2 ember kedveli
Citromsodó
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.